en
Všechny příspěvky blogu

A opět jsme tam byli! E-commerce Day 2024

Autor: surface 25. 03. 2024 e-commerce e-shop ze života Surface

Protože držíme krok s rychlým tempem změn v digitálním prostředí, nevynechali jsme další ročník skvělého E-commerce 2024, který se konal v krásných a moderních prostorách hotelu Courtyard v Brně!

Přednáška za přednáškou, workshop za workshopem

Desítky přednášek napříč celým dnem. Každá z nich nabídla unikátní pohled na aktuální trendy i hluboko zarytá pravidla e-commerce hry. Každý z nás si vybral přednášku, která mu nejvíce padla do oka, takže bylo skvělé, že se každý podělil o zajímavosti z jiných témat.

Jednou z nejpoutavějších přednášek byla ta od mladého markeťáka Jana Kočendy, na které jsme si poslechli zásadní AHA momenty při budování reklamy značek jako jsou Vasky nebo třeba Trezor. Navíc musíme velice ocenit jeho proslov, který nás po celou dobu udržoval v napětí a pozoru. 127 slidů za 30 minut? Klobouček! 😊

Kde mají lidé největší problémy s nákupem na e-shopu? Je lepší jednokrokový nebo vícekrokový košík? Platí, že čím jednodušší, tím lepší? A jakou zkušenost mají lidé s doručením a podporou? Tolik otázek a mnohem více nám zodpověděl Jan Junek díky interpretaci výsledků ze 400 hodinového výzkumu se zákazníky, který je velkým přínosem pro všechny, kteří chtějí mít či navrhovat úspěšný e-shop. A že ti největší hráči nemají chyby v nákupním online procesu? Tak to jste vedle!

Nechyběly ani inspirativní workshopy, které nám poskytly možnost zapojit se do debat, načerpat konkrétní tipy v oblasti e-shopů i digitálního marketingu celkově.

Je pro nás důležité vidět fungování e-shopu nejen z hlediska marketingu, ale také z toho podnikatelského. Našim favoritem tak byl například workshop od Jiřího Guňky a Vladimíra Trevisana, kteří nám poradili, jak udržet úspěšné produktové portfolio
na e-shopu a nové možnosti vyhodnocování dat s různými nástroji. Již během workshopu jsme se těšili, až to všechno budeme moci vyzkoušet v praxi. Jo a dostali jsme i super odkaz na analytické řešení. Díky pánové!

Jak moc je důležité výběrové řízení, překvapivě i co se týče jeho délky a druhů prostředí ve kterém probíhá, nám představila na příkladech z praxe Jana Zajícová. Nenechte jablíčko dlouho hnít, ať Vám nehnijí i ta kolem!

A jaká data jsou ta správná pro řízení firmy? To nám připomněl Daniel Matějka.

Je to o kontaktech!

E-commerce Day 2024 byl nejenom zdrojem inspirace, ale také skvělou příležitostí
k navázání nových kontaktů, ty jsme mohli získat na všech workshopech, přednáškách
a zejména v rámci poradenské zóny.

Měli jsme možnost konzultovat jakékoli otázky s ostatními odborníky a také si užívat velmi přátelské atmosféry, která nás na konferenci obklopovala.

A to se vyplatí!

Celkově byla účast na konferenci „e-commerce day“ skvělou investicí času a energie. Odcházeli jsme nejen s ověřením našich znalostí, ale zejména se spoustou nových poznatků a skvělou náladou!

Tak my přijedeme zase! 😊

Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!