en
Všechny příspěvky blogu

Instagram novinky

Autor: Aneta Klimková 16. 09. 2022 Nezařazené

Platby přímo z chatu

Instagram testuje novou funkci! Nově umožní provést nákup přímo z chatu. Chce totiž online nákupy ještě více usnadnit. V chatu vyskočí žádost o zaplacení, přes kterou bude možné provést platbu. Vše v jednou vláknu, kde probíhá komunikace. Takže číslo objednávky a informace o sledování zásilky najdete na jednom místě.

Samotnou platbu umožní systém Meta Pay (dříve Facebook Pay). Společnost Meta u svých plateb v aplikaci Facebook, Messenger a Instagram vyzdvihuje bezpečnost a ochranu zadaných údajů. Pro malé obchodníky bude tato funkce dalším prodejním kanálem, ale jak už to tak chodí, určitě to nebude zadarmo a Meta si bude chtít nějaké procenta z celé transakce ponechat. Kolik to bude se zatím neví. Nová funkce je zatím v pilotním provozu a funguje pouze ve vybraných zemích světa. A jistě tipujete správně, že Česko mezi ně zatím nepatří.

Metapay
Zdroj: Meta

Nové nástroje pro zpřesnění doporučování obsahu

Instagram hojně využívá umělou inteligenci k doporučování obsahu a  nyní chystá další funkce, které uživatelům ještě více přizpůsobí obsah ve feedu dle jejich preferencí. Instagram testuje např. možnost označit více příspěvků jako “not interested” tedy “nemám zájem”. Díky tomu se algoritmus naučí tento druh obsahu nezobrazovat. Dále Instagram testuje funkcionalitu, pomocí které budou moci uživatelé navrhované příspěvky označit s určitými slovy, frázemi nebo emotikony v titulku a dát tak najevo, že o daný obsah nemají zájem.

Instagram
Zdroj: Instagram

Testing přesdílení příspěvků

Další funkcionalita, kterou Instagram začne testovat je přesdílení příspěvků. Sdílení obsahu je nyní k dispozici pouze ve Stories. Účel? Nasdílíte svým sledujícím příspěvky, které vás zaujaly a navíc poukážete na původní autory daných příspěvků. Pro přesdílené příspěvky by měla na profilu uživatelů být speciální záložka.

Reels dosahy

Na závěr jeden TIP! Podle nejnovějších průzkumů je největším trendem na Instagramu video. Data ukazují, že nejlepší možností, jak maximalizovat dosahy a zapojení na Instagramu je využití formátu Reels. Neděláte Reels? Děláte chybu! Skrze tento zábavný a strhující video formát můžete kreativně vyjádřit příběh vaší značky, přinášet novinky a edukovat své publikum.

Reels
Zdroj: Instagram

Pokud byste chtěli svůj potenciál na sociálních sítích zvýšit, ozvěte se nám.

 

Zdroje:

https://newsfeed.cz/instagram-spousti-nove-nastroje-pro-zpresneni-doporucovani-obsahu/ 
https://www.ppcprofits.cz/blog/zari-2022-novinky-ppc-online-marketingu 
https://mobilmania.zive.cz/clanky/instagram-zacina-testovat-prime-nakupy-zaplatit-muzete-primo-pres-tlacitko-v-chatu-a-to-pomoci-meta-pay/sc-3-a-1355625/default.aspx 
https://newsfeed.cz/pruzkum-instagram-reels-maji-nejvetsi-dosah/ 

Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!