en
Všechny příspěvky blogu

Valentýn | druhé Vánoce pro prodejce?

Autor: Aneta Klimková 18. 01. 2022 e-commerce e-shop marketing

Svátek všech zamilovaných se pomalu blíží. Valentýn. Ať už si o něm myslíte cokoli, jako obchodník zkrátka musíte zbystřit. O svátku zamilovaných se někdy hovoří jako o druhých Vánocích pro prodejce, a to už určitě stojí za pozornost. Jak slaví tento svátek Češi?

Svátek sv. Valentýna prý neslavíme..

Dovolíme si tvrdit, že Češi slaví. A máme důkaz.  Dárky! Kdo kupuje dárky, když nikdo neslaví? Začátky měl Valentýn u nás těžké, to bez pochyby. Dnes už je ale vše jinak. Časy se zkrátka mění:

  • Před deseti lety tento svátek slavila přibližně třetina obyvatel ČR, a to zejména lidé do 30 let.
  • Dnes v Česku slaví Valentýna 62 % lidí z celkové populace.
  • Až 65 % z nich dokonce na Valentýna svou druhou (drahou) polovičku obdaruje dárkem. V průměru muži utratí 973 Kč u žen je to průměrně 799 Kč.
  • Nejčastěji Češi kupují květiny nebo chodí na večeře do restaurace.

Pokud provozujete restauraci, květinářství, cukrářství nebo e-shop s dárkovým zbožím máte napůl vyhráno! Teď už stačí připravit speciální valentýnskou nabídku, ovázat růžovou mašlí, přidat pár srdíček a dílo je téměř u konce. Dost nadsázky. Pravdou však je, že není důležitý pouze produkt, ale především jeho prezentace. Takže i když nespadáte ani do jedné skupiny výše uvedených typů byznysu máte šanci na Valentýna zaujmout. Pouhé označení “valentýnský” na zákazníky zabírá. Obecně produkty s tematikou lásky jsou během valentýna v hledáčku zákazníků.

Co můžete zkusit?

Připravte pro své zákazníky valentýnské dárky pro páry! Prodáváte čepice? Udělejte zvýhodněný valentýnský balíček s čepicí pro oba z páru. Další možností je připravit speciální dárky pouze “pro ni” a dárky “pro něj”. Mrkněte na jeden z návrhů pro naši klientku a její eshop s náramky z minerálů.

Valentýnská nabídka

Provozujete restauraci? Výbornou valentýnskou akci pro své zákazníky v loňském roce připravil Panský pivovar. Na valentýnský víkend vytvořili valentýnské romantické menu pro 2 osoby do krabičky, které si mohli zákazníci odnést domů. Akce vznikla jako reakce na uzavřené restaurace z důvodu restrikcí. Pro restaurace jsou bohužel dopady pandemie a opatření na návštěvnost stále aktuální téma. Za nás je to ovšem elegantní řešení, i pokud patříte k těm šťastným a kapacitu rezervací na valentýnskou večeři jste vyčerpali. My se moc těšíme, co pro nás Panský pivovar přichystá letos!

Valentýnská nabídka Panský pivovar
Zdroj: Instagram pivovarholesov

Lásky už bylo dost? Zaměřit se můžete na single lidi!

Jste proti Valentýnu skeptičtí? Nevadí! Můžete se přidat na stranu těch, kteří Valentýn “bojkotují”, a to z jakéhokoli důvodu. Na Valentýna totiž nemusíme oslovovat jen tu část populace, která je ve vztahu. Co během svátku zamilovaných myslet na single lidi? Oslovte zákazníky, aby si nadělili dárek pro sebe. Nakonec nikomu z nás trochu té self love neuškodí! Přidejte k nákupu na e-shopu slevový kód selflove nebo odemeprome a zaujměte lidi, kteří se zrovna nevznášejí na obláčku lásky.

Dárek pro mě - selflove

1. máj je fajn, ale rozhodně nezpůsobuje v peněženkách Čechů takový vítr jako svatý Valentýn. Tak co… už jste si to s tou valentýnskou kampaní rozmysleli?

Rádi Vám s přípravou a realizací kampaně pomůžeme.

Zdroje:

https://www.picodi.com/cz/nakup-hlavou/valentyn-v-cesku-2021

Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!