en
Všechny příspěvky blogu

Seznamte se s Pavlem!

Autor: Aneta Klimková 25. 11. 2021 tým

Další článek ze série Seznamte se! je tady. Dnes se budeme bavit o Pavlovi, který se v Surface postaral o značnou řádku webů. Pro nás v Surface je to týmový hráč a kolega, na kterého se můžeme vždy spolehnout. Je známý svým smyslem pro detail, kreativitou a spolehlivostí, což se obzvlášť cení.

A co přesně Pavel dělá?

Pavel u nás řeší weby. A to od A do Z. Od wireframes, přes kódování šablon, jejich nasazení na WordPress, programování pluginů v PHP, nastavení zabezpečení webu až po SEO a analytiku. Jeho pozici se v IT sférách říká Full stack developer.

Co musí ovládat?

Jako Full stack developer musí mít pokročilou znalost HTML a CSS, znalost organizace kódu do komponent, zvládat běžně používané metodiky, jako je BEM a Atomic CSS. Psaní CSS pomocí pre-procesorů SASS a LESS i pomocí post-procesorů má Pavel v malíčku, v poslední době si například dost oblíbil Tailwind CSS. Frontend frameworky, jako je Bootstrap či Foundation jsou samozřejmostí. Pavel programuje funkční části WordPress šablon i pluginů. Ovládá psaní a znalost moderního Javascriptu včetně základní znalosti knihoven React, VUE apod. Kromě jiného pracuje s task runnery, jako je Webpack, Grunt a Gulp. Samozřejmě pracuje i s verzovacími systémy jako GIT. Zkrátka „oživí“ grafickou předlohu pro Váš web a převede ji na plnohodnotný web.

A ještě něco navíc

Pavel by se uživil také jako UX a UI designer. Navrhuje uživatelsky přívětivé prostředí webových stránek, připravuje wireframes a někdy i celé grafické návrhy. A pokud potřebujete webový audit podle nejnovějších standardů, tak to Pavel ovládá taky. Optimalizace Web Vitals je jeho denní chléb. Má také silný přesah do práce s grafickými editory – Photoshop, Illustratora nebo XD. Mrkněte na Pavlovu práci pro klienta AEV!

Myslíte si, že končíme? Kdepak!

Pavel je i skvělý vedoucí. Dokáže s přehledem zaškolit a vést juniorní kolegy. Možná proto, že sám se začal věnovat tvorbě webů od 6. třídy základní školy, tehdy čistě pro zábavu. Na střední už ale vytvořil svůj první výdělečný projekt a od konce střední školy pokračoval s tvorbou webů na zakázku profesionálně. Vést projekt a hlídat si termíny i rozpočet proto zvládne lépe než leckterý ostřílený projekťák.

Do Surface pravidelně nosí podněty ke všem změnám a trendům, abychom nezaostávali. A patří k těm šťastlivcům, kterým se stal jejich koníček obživou. Tvorba webů ho zkrátka baví a jde to poznat!

Pavle, jestli tohle čteš, smekáme a jsme rádi, že tě v Surface máme.

Líbilo by se Vám pracovat s takovým profíkem na zajímavých projektech pro naše klienty? Mrkněte, jestli máme tu správnou pozici i pro Vás.

Sdílet příspěvek

Další články

Všechny příspěvky

Máte zájem o naše služby?

Ozvěte se nám, rádi navrhneme řešení na míru i pro Vás!